Президентът на баскетболен клуб „Дунав“ Красимир Трифонов отрече плъзналите слухове, че Кристина Сантяго няма да играе повече за русенския отбор. 
„Аз нямам чак такава категорична информация. Простичката истина е, че селекцията е задача и грижа на старши треньора Георги Божков. Той оглежда, проучва, предлага, ние като управа умуваме и одобряваме новите попълнения. Въобще не е изключено да предложим нов договор на Кристина. А дали ще го направим, зависи от начина, по който ще се реализират приоритетните цели в селекцията“, заяви Красимир Трифонов пред „Утро“.
Американката записа 3 шампионски сезона с отбора на „сините феи“. Тя бе с ключово влияние във всяко от тези първенства. 
Междувременно баскетболистът на „Дунав“ Евгени Хаджирусев бе повикан в националния отбор за младежи до 20 години. Всъщност той игра през последния сезон с двоен лиценз, тъй като по принцип е момче от школата на „Левски“.
„Хиджирусев е баскетболистът, който израсна най-много през сезона си в „Дунав“, каза преди време в интервю за „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Николай Господинов. 
Евгени и момчетата от разширения състав на селекционера Людмил Хаджисотиров ще водат подготовка за европейското първенство в Италия. Лагерът в Самоков почна идния понеделник. След това следват контролни срещи с Турция и Македония.  
Европейското първенство в италианското градче Линяно Сабиадоро ще се проведе от 7 до 19 юли. Нашите са в група с Израел, Гърция, Сърбия и Латвия.