Футболните фенове у нас отдавна се горещят от трибуните с възгласи „БФС е мафия“. Дълги години логиката подсказваше, че мафията на мафиите тогава трябва да е ФИФА! Май така ще излезе или поне така се твърди в разследване на полицията в САЩ и Швейцария за подкупи за милиарди при всеки избор на домакин на световно първенство и шеф на световната централа. 
Искаш домакинство, плащаш щедро на чичковците, които гласуват! Искаш да си енти мандат шеф на ФИФА - пак плащаш! Питанката е колко ли скромно заработва върхът на пирамидата, щом основата под нея е 10 милиарда долара през последните близо 20 години по изчисление на американската прокуратура! В същото време непоклатимият Сеп Блатер дори не се трогна от ареста на 14-те високопоставени чиновници, а невъзмутимо поиска изборите за новия му мандат днес да не бъдат отлагани!
Да, но Мишел Платини заяви от името на УЕФА, че гласуването трябва да бъде отменено. Защото сега европейската централа е в по-силна позиция - всички в нея са в бяло. Поне докато не се пукне балонът и там.
А как ли е в БФС, защо по почти обезлюдените стадиони се скандира „Мафия!“? Ако приемем, че родната федерация не изостава от стандартите на ФИФА, водещият лозунг в нея би трябвало да звучи така: „Чрез подкупи към прогрес“. Така ли е, не е ли - кой да ти каже. Бог високо, главният прокурор на САЩ Лорета Линч далеко и едва ли ще се намери някой, дръзнал да бръкне в червивата същност на тези, които превърнаха футбола в средство за охолно мафиотско препитание.