Три материално задоволени момчета се оказаха бруталните грабители на възрастна жена до централната автогара в понеделник. Учениците разполагали с предостатъчно джобни всеки ден, но им липсвала тръпка и извършили грабежа за удоволствие.
На 25 май в 16.20 часа старицата се прибирала вкъщи с покупки. Пресякла бул.“Цар Освободител“ през градинката срещу Висшето училище по агробизнес и точно там попаднала в клопка. Трима младежи я нападнали в гръб, като единият започнал да дърпа пазарската й чанта. Момчето бързо преодоляло инстинктивната съпротива на старата и слаба жена, отскубнало чантата, в която освен хранителните стоки имало и портмоне с 43 лева и трите приятелчета побягнали към автогарата. 
Жената подала сигнал на тел.112 пет минути след атаката и служители на Първо РПУ веднага започнали издирване на нападателите. Макар че на пръв поглед търсенето изглежда като откриване на игла в копа сено, криминалистите стигнали до двама ученици в русенска гимназия и ги уличили в грабежа. Третият грабител се оказал техен приятел от Фейсбук, който не е от Русе, но тримата били в непрекъснат контакт и младежът често прескачал до града, за да бъдат заедно.
При разпитите станало ясно, че двете русенчета са презадоволени и разполагали с по 20-30 лева джобни на ден, за каквито дори голяма част от работещите не могат да мечтаят.
Може би тъкмо тази преситеност ги накарала да търсят начини да вдигнат адреналина, но не с екстремни спортове, например, а с престъпления, които ги обсебили след много изгледани екшъни. След като решили да опитат какво е да участваш в грабеж на живо, споделили идеята с приятелчето от Фейсбук и то веднага се навило да се включи. Така се стигнало до нападението над старицата с много ниска пенсия, която освен че трябва да гладува заради откраднатата храна, останала и без пари за лекарства.
Продуктите на бабата отишли в първия контейнер за отпадъци, а намерените в портмонето й 43 лева били разделени между тримата приятели. Работата с тях продължава, за да се установи дали не са извършители и на други грабежи, които бяха направени в различни квартали в Русе през последния месец.