Въпреки че е голям, в двора на детска градина „Незабравка 2“ срещу основно училище „Ангел Кънчев“ липсват условия за игри, няма люлки и пясъчници. Дворът не е подравнен, няма ударопоглъщащи настилки и децата не могат да си играят спокойно. За това сигнализираха наши читатели и родители на малчугани от забавачницата. „Утро“ се увери на място, че сигналът отговаря на действителността. В огромния двор има единствено две пързалки и две катерушки, които не са достатъчни за 6-те групи деца в „Незабравка 2“. 
Люлките са демонтирани, защото бяха опасни и животозастрашаващи, каза директорката на детското заведение Дарина Александрова, като обясни, че за да осигурят забавления за децата, изнасят играчки в чували на двора. Тази година сме кандидатствали за оборудване на двора по програма на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/, но нашето проектно предложение не беше одобрено, посочи още тя и допълни, че ще продължават да опитват. А дотогава децата няма да имат дори пясъчник, едно от любимите места за игра на малчуганите.
В общинския бюджет не са предвидени средства за оборудване на дворовете на детските градини, каза шефът на общинския отдел „Образование“ Сашо Щерев, като уточни, че дворовете на останалите заведения в града са благоустроени. Той даде пример с директорите на детските градини в Мартен и Ново село, чиито проекти за обзавеждане на дворовете по ПУДООС са одобрени.