Община Русе е ощетена, след като сдружение Тенис клуб „Русе“ е ползвало тенис кортовете в Парка на младежта безвъзмездно, без да е имало разрешение. Това реши състав на Русенския районен съд, пред който местната власт поиска тенис клубът да бъде осъден да й плати 1062 лева. Магистратите сметнаха, че искането на Общината е основателно и осъдиха сдружението. Решението може да се обжалва.
Целият спор се върти около проведен през 2013 година държавен турнир за юноши и девойки до 12 години, за който клубът използвал кортовете. Общината, чиято собственост са спортните съоръжения, обаче не дала съгласие ползването им да бъде безплатно. И сега си търси парите за общо 232 часа експлоатиране на терена. 
Тенис клубът бе категоричен, че турнирът е бил проведен под патронажа на кмета и затова е бил освободен от заплащане на такси. 
Районният съд обаче отсече, че общинските кортове са ползвани от друг без основание, вследствие от което Общината е била лишена за определен срок от тях, което пък е довело до обедняването й.  
Това далеч не е първият съдебен двубой между Общината и тенис клуба. Последният им спор бе за барчето край кортовете в Парка на младежта, което според Общината ТК „Русе“ е ползвал и отдавал под наем без основание. Това е ставало между 1 юни 2009 година и 1 октомври 2012 година, когато сдружението бе наемател на кортовете. Затова местната власт поиска обезщетение от 7800 лева. Районният съд й присъди компенсацията, но окръжните съдии я зачеркнаха като неоснователна. Предстои Върховният касационен съд да разгледа казуса в края на септември 2015 година и окончателно да се произнесе с решаването му.