Вариация от зрял фасул с вишни, акомпанирана с ароматна бисквита пистачо и прясна мента. Така се нарича десертът, който заедно с предястието и основното ястие е впечатлил взискателното жури на националното състезание по професии за средношколци в Пловдив. С това оригинално меню, признато от журито за най-нестандартното за 2015 година, се е представил екипът на Професионалната гимназия по туризъм. Русенските гимназисти заеха второ, трето, четвърто и пето място сред деветимата финалисти, каза вчера председателят на Клуба на професионалните готвачи шеф Ивайло Димитров. 
Клубът на профи готвачите, който е взел под егидата си бъдещите си колеги от гимназията, сега подготвя нова съвместна инициатива. На 5 юни от 19 ч в русенския ресторант „Сръбски гурмани“ ще бъде представено нестандартното меню, което взе акъла на спецовете в Пловдив. Това, което правят младежите, е симбиоза между традицията и модерните техники, между класиката и световното ниво. Към представителния отбор на гимназията от трима души ще се присъединят още техни съученици - готвачи, сервитьори и аниматори. Признателни сме на шефове Ивайло Димитров и Живко Димитров, благодарни сме и на Зоран Здравкович, който предоставя кухнята и ресторанта на нашите млади таланти, каза директорката на гимназията Ренета Вълева. 
Русенци могат да опитат причудливите ястия от смайващото меню, стига да си направят резервация за вечерта на 5 юни. Кувертът е на символичната цена от 20 лева.