Тлъста заработка изкарали телефонните измамници от поредната баба, готова да даде мило и драго, ако за това я помоли близък човек. Различното в този случай е, че в него е намесена жена почти на възрастта на жертвата. 
Във вторник около 10 часа на домашния телефон на 75-годишна жена се обадил момчешки глас, в който тя припознала внука си, който работи в чужбина. Младежът казал на бабата, че трябва да плати на куриер, който ще й достави пратка от него и дал мобилен номер да му се обади за уточняване на подробностите. Старицата веднага набрала номера и разговаряла с мъж на име Петър Петров, който обяснил, че пратката струва 650 евро или 1300 лева и ще изпрати майка си да вземе парите. 20 минути по-късно пред жилището на старицата дошла пълна жена на около 70 години, със светла кожа и коса, висока около 165 см, която взела приготвените 1300 лева.
След като се убедили, че бабата лесно се лъже, около 13 часа последвало второ обаждане от „внука“, който този път поискал 4000 лева за доплащане на покупка на апартамент. В 14 часа и тази сума била дадена на същата жена, след което бабата решила да се обади на дъщеря си да разбере къде ще купува жилище синът й. И чак тогава разбрала горчивата истина.