„Аз като прокурор нямам спомен да съм предавал на съд подсъдим за извършване на 6 престъпления с едни и същи пострадали. Учуден съм как двамата нещастни хора са останали живи, тъй като при подобни случаи от миналото с по-нисък интензитет на агресията пострадалите са загивали. Семейството е мъчено със садистична наслада часове наред от страна на подсъдимия, и то съвсем ненужно и безсмислено, тъй като те не са го провокирали по никакъв начин.                          
А в крайна сметка са преживели филм на ужасите“, заяви в пледоарията си прокурор Стилиян Грозев, като поиска тричленен състав на Русенския окръжен съд да наложи най-тежките наказания, които законът предвижда за шестте обвинения, които са повдигнати на 31-годишния Красимир Христов. 
За бруталните действия на рецидивиста законът предвижда най-много 20 години затвор. Пак по закон заради съкратеното съдебно следствие, по което мина делото, присъдата трябваше да бъде намалена с 1/3, тоест на 15 години. 
15 години затвор поиска за Христов прокуратурата, толкова му наложи и съдът, но по малко по-различни процесуални причини. Според окръжните магистрати престъпникът заслужава за деянията си 10 години затвор, които обаче да бъдат увеличени с 1/2 и общо да изтърпи 15 години. Присъдата може да се обжалва.
Рецидивистът с 13 присъди зад гърба си бе обвинен в опит за изнасилване и блудство, като случаите са особено тежки; грабеж; влизане в чужда къща през нощта и лишаване от свобода на мъж и жена. Стореното от завършилия едва 3-ти клас кръвопиец е описано детайлно на 13 страници в обвинителния акт, като повечето от подробностите са нечовешки грозни и нелицеприятни.
Накратко - на 20 февруари тази година Красимир влиза в къщата на семейство в Бистренци. Още с проникването в дома им удря с летва мъжа и му чупи лявата ръка. Впоследствие побоят и ударите със счупена дъска от чекмедже продължават методично. Хората са връзвани и в мазата, и в стая в къщата. Мъжът е влачен като животно и в стаята, и по улицата. Изключително цинична и извратена е била половата агресия към 64-годишната жена, която е била извършена пред погледа на съпруга й. Накрая извергът безцеремонно зарязал жертвите си завързани за дъските на леглото им и се прибрал вкъщи да поспи. 
Всички тези издевателства, агресия и жестокости изобщо не са били нужни, най-малкото защото няма нито една причина хората да са го провокирали. Нещо повече - семейството е било смачкано от живота, тъй като година и половина по-рано изгубило дъщеря си. А след преживения ужас жената е изпаднала в тежко психическо състояние, посочи прокурор Грозев.
Освен с насладата от мъченията Красимир си тръгнал от дома на жертвите си с 25 лева. 
Рецидивистът направи пълни самопризнания, които прокуратурата отчете като начин да облекчи положението си и да си издейства по-лека присъда. Освен това Красимир заяви, че съжалява за случилото, често мисли какво е сторил и защо го е направил. Дори бил ходил на психолог в затвора в Белене. Обясни, че ако не е бил пиян във въпросната вечер, едва ли е щял да извърши всичките гадости. 
Адвокатът му бе лаконичен след потресаващата пледоария на прокуратурата. В защита на Красимир бе посочено, че той е признал вината си, съдействал е на разследването, а освен това се грижи за двете си дъщери. Затова адвокатът поиска да му бъде наложено минимално наказание.
Прокуратурата посочи, че дали той е баща на момиченцата на 10 и 7 години, както твърди, е спорно, тъй като няма данни да ги е припознал. А днес Красимир живее с едно от децата и родителите си. Иначе с брат си возели дърва. Последно рецидивистът е осъждан на пробация, а от затвора излязъл 7 месеца преди кошмарните си изстъпления - на 30 юни 2014 година.