Русенското спортно училище „М-р Атанас Узунов“ ще празнува на 5 юни от 18 часа в Канев център 45-ия рожден ден на школото. За първи официален учебен ден на училището се счита 17 септември 1970 година.
За празника ще пристигнат министърът на младежта и спорта Красен Кралев, шефовете на дирекции в министерството, директорите на 6-те държавни спортни школа в страната, председателят на Българския спортен тотализатор Живко Вангелов, високопоставени гости от Националната спортна академия, преподаватели и треньори.  
Сред поканените специални гости са президентът на федерацията по борба Валентин Йорданов, олимпийският шампион по спортна стрелба Таню Киряков, Любо Ганев, Рахмат Сукра, Валентин Гецов и др. 
След официалната част присъстващите в Канев център ще станат свидетели на богата празнична програма, която ще включва разнообразни музикални изпълнения, песни и танци. 
На сцената за поздрав с песен ще излезе и бившата лекоатлетка Джина Стоева, също възпитаничка на русенското училище. Гостите ще видят още темпераментните изпълнения на „Русчуклийче“, на танцов състав, воден от семейство Деспотови, както и на други формации.