Новото попълнение в Манчестър Юнайтед Хуан Мата ще носи фланелката с номер 8. Това обявиха от клуба на официалната на пресконференция, на която бе представен футболиста пред фенове и журналисти.

Мата счупи рекордна на Димитър Бербатов и вече е най-скъпото попълнение в историята на "червените дяволи". Той струва на семейство Глейзър 37,1 милиона лири.

По време на пресконференцията мениджърът Дейвид Мойс изрази огромната си радост от привличането на Мата.

"Исках да отида на някое място, на което да съм щастлив. И се получи. Манчестър Юнайтед е огромен клуб. Има фенове по целия свят. Това е голямо предизвикателство за мен. Голяма крачка напред в кариерата ми. С футболистите, с които разполага Юнайтед, и с тези, които ще дойдат през лятото, този клуб ще има голям успех", започна от своя страна Мата.

"Искам да играя навсякъде. Да играя, да дам най-доброто от себе си, да асистирам и да вкарвам. Ще се постарая да израсна и да направя всичко, което мога. Обичам напрежението. Мисля, че е добре за един футболист да се развива, когато се очакват големи неща от него", добави още Мата.

"Това, което най-много харесва в този клуб, е характерът. За всеки друг клуб би било много, много трудно да се изправи в такъв момент и да спечели отново Висшата лига. Но този клуб може. Това е представата, която имам за Манчестър Юнайтед. Винаги се бори за титли и излиза по-силен от трудните ситуации", заяви новото попълнение на шампионите.

"Мисля, че е важно да влезем в Топ 4, за да може да играем в Шампионската лига догодина. Клубът заслужава да участва в този турнир", добави испанският национал.

"Този трансфер е перфектен за мен Това, което най-много ми хареса, е, че ме докараха с хеликоптер", каза още Мата по време на пресконференцията.