Каращ в насрещното в 3 часа призори таксиметров автомобил влязъл в полезрението на патрулиращи полицаи и те решили да настигнат нарушителя. Тръгнали да го гонят с включени светлини и сирени и успели да го накарат да спре. Тогава станало ясно, че шофьорът кара както си иска, защото е жестоко пиян.
Случаят е от 7 февруари. Нарушенията на таксиджията лъснали в квартал „Дружба“ 3 край ТПК „Солидарност“. Проверката на полицаите показала, че водачът носи само личната си карта, но не и шофьорска книжка и талон. При слизане от колата той се олюлявал от видима алкохолна неадекватност. Униформените го питали дали е пил, а отговорът му бил красноречив - „Много“. Колко много обаче така и не станало ясно, тъй като шофьорът категорично отказал да бъде тестван с дрегер, а на вземане на кръвна проба в болницата така и не отишъл.   
За арогантните нарушения таксиджията се сдоби с общо 2020 лева глоба и 2 години отнемане на шофьорската книжка. По-тежките актове стигнаха до обжалване пред състав на Русенския районен съд, но той ги потвърди като правилни. Наказанията могат да се обжалват пред още една инстанция.