Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 17 часа като гости на „Суворово“ последния си мач от първенството на Североизточната „В“ група. Русенският отбор спокойно може да използва йезуитската тактика на домакините, които не се явиха заради „повреден“ автобус за двубоя си срещу „Бенковски“ /Бяла/, но няма да го направи - ще пътува за Варненско, за да приключи шампионата както подобава. В групата ще бъде и контузилият се срещу „Светкавица“ централен защитник Михаил Милчев, който може би ще запише някоя и друга минута.
Дни след мача днес изтича договорът на старши треньора Веселин Великов, а след още три дни отборът ще играе във Велико Търново финал за купата на Аматьорската лига. Вероятно заключителните разговори за нов контракт на наставника ще се проведат веднага след срещата в Суворово. То и няма време да се чака повече, ако ръководството иска да има легитимен старши треньор във финала за Лигата.  
Съперникът на русенци в този финал също ще бъде определен днес в двубоя „Бдин“ /Видин/-“Сливнишки герой“ /Сливница/.
Последният административно-футболен слух гласи, че новото първенство на „Б“ група ще стартира на 17 юли. Ако тази дата бъде потвърдена, „Дунав“ ще почива едва седмица-две, след което трябва да започне подготовката за мачовете си в професионалния футбол. 
Всъщност, все още липсва конкретна информация какъв ще е съставът на „Б“ група. Едни говорят и пишат на базата с „достоверни източници“ за дивизия с 22 тима, други - за 20, трети - за 18. 
Истината трябва да стане ясна на 2 юни, когато Изпълнителният комитет на БФС ще има заседание по тази тема.