Паметниците на легендарните футболисти Никола Йорданов и Слави Калчев по главната някога алея на Градския стадион тънат в саморасли дървета. Алеята едва ли ще я има скоро, тъй като е затворена заради недостроените подземни гаражи. И едва ли ще бъде отворена като главен някога вход-изход на стадиона.
Лошото е, че „джунглата“ хвърля сянка върху почти напълно изолираните сега паметници. Те почти не се виждат, а край тях минават само някои закъсали, с извинение, по малка нужда зрители за мачовете на „Дунав“. 
А колко различна бе идеята на Дамян Лазаров, вдъхновител за изграждане на тези паметници. Без памет и минало няма днес и утре, каза той при откриването на бюстовете. И държеше футболните биографии на Слави Калчев и Никола Йорданов да се знаят от колкото се може повече хора.
Днес, когато паметниците не изпълняват възпитателното си предназначение, ще е по-добре и логично, ако бъдат преместени на видимо публично място в комплекса Градски стадион-“Ялта“. Разбира се, за такова преместване си има процедура. Вярваме, че Общината и „Спортни имоти“ знаят повече от нас какво и как трябва да се направи. 
А и Русе дължи истинско уважение към легенди като Слави Калчев и Никола Йорданов, чиито паметници в момента далеч не са на най-вярното място.