Футболистите на „Дунав“ победиха „Септември“ /Тервел/ в 13-минутен мач! Резултатът от този странен двубой е 2:0, но Зоналният съвет на БФС във Варна ще се събере тези дни, за да узакони по правилник служебен успех с 5:0. 
Гостите пристигнаха като самодейна циркова трупа в състав с 8 футболисти. Камерното представление започна с етюд на Красимир Господинов, който се хвана за крака почти веднага след първия съдийски сигнал и набързо напусна терена. После на игрището полегна морно и вратарят на „Септември“ Стефан Стефанов. Д-р Свилен Лазаров удари няколко спринта, за да го „съживи“. Стефанов се надигна по едно време и също запъпли към тъча с „тежка травма“. Така съдията от Шумен Веселин Гацев наду свирката, тъй като тервелци вече на отговаряха на елементарното условие да ритат топка с поне 7 души. Дотогава „Дунав“ бе повел с бързи голове на Васев и Читаков.
„Имаме много болни и контузени футболисти. Дори умувахме дали да не си спестим пътуването до Русе, но в Зоналния съвет на БФС във Варна ни посъветваха да се явим за мача“, заяви старши треньорът на „Септември“ /Тервел/ Искрен Пенчев.
Ние пък да посъветваме футболната администрация в морската столица да си върши работата както трябва, защото подобни циркове през този сезон се случват само в Североизточната „В“ група! Отборът на „Провадия“ не пристигна за мач в Русе с мотива, че играчите на този отбор страдали от обриви, марсилска треска и какво още беше там. После дойде ред и на тарикатите от „Черноморец“ /Бяла/, които пък зачеркнаха гостуване в Две могили. 
За такова несериозно отношение камара народ получава пари - като почнеш от съдиите и стигнеш до делегатите. Ако ще е футбол, да е футбол! Какви са тези измишльотини в наредбата, че един клуб имал право на един-два подобни гафа в рамките на сезон?! Нормално било. Ако е нормално, драги футболни ръководители, хващайте джойстиците и разигравайте първенството пред компютъра! Що ви е да редите програма, наряди със съдии и делегати? Ако не ви е ясно какво правите с мачове като този, да ви кажем - подигравате се с феновете!
„Дунав“ ще закрие първенството на 27 май, когато ще играе отложения си мач като гост на „Суворово“. Последният официален двубой на отбора ще е на 3 юни с финала за купата на Аматьорската лига във Велико Търново.    
„Дунав“: Христов, Парнаров, М. Димов, Д. Димов, Атанасов /10-М.Иванов/, Читаков, Раденцов /6-Булгурджиев/, Васев, Колев, Георги Чакъров /8-Йордан Димитров/, Будинов.
„Туристите“ от „Септември: Стефан Стефанов, Галин Василев, Мехмед Беидов, Вълко Маринов, Пламен Панайотов, Никита Стелиянов, Шабан Ахмед, Красимир Господинов.