Управител на сладкарски цех се размина с наказание за публична обида на контрольор от Инспекцията по труда, за който написал, че по време на проверка във фирмата му е бил в нетрезво състояние. Инспекторът се засегнал и завел дело за клевета и обида, а мениджърът бе наказан от Районния съд с 3000 лева глоба и обществено порицание. Окръжните магистрати обаче отмениха присъдата за клевета и постанови само 1500 лева глоба за обида. Присъдата може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.
Въпросната проверка била извършена в началото на април 2014 година след сигнал, че в цеха работят служители без трудови договори. Първоначално инспекторите не били допуснати във фирмата, но малко по-късно вратите се отворили. След няколко дена констатациите на инспекцията били оформени в акт и връчени на управителя на цеха. Явно недоволен от написаното, той възразил като посочил, че по време на проверката инспекторите са били във видимо нетрезво състояние.
Тези обяснения дали повод на единия от контрольорите да заведе дело за обида и клевета, както и да поиска 5000 лева обезщетение. По време на съдебните заседания управителят, а и негови служители, потвърдили, че инспекторите са лъхали на алкохол. В Инспекцията обаче направили проверка дали е допуснато дисциплинарно нарушение, като се оказало, че такова няма и те не са били пияни на работа.