Обвинен в източване на резервоари на тирове по бул.“България“ заявил, че не бил в района, за да краде нафта, а за да заведе приятелите си на бар на улица „Плиска“. Съдът обаче обърна внимание, че мъжът е избрал доста нелогичен маршрут, а разходката в 3 часа през нощта описа като безсмислена и абсурдна.
Живеещият в Средна кула мъж с основно образование бе признат за виновен, че през април 2014 година станал организатор на схема за източване на нафта от камиони. В замисъла включил и трима свои познати, които обаче не бяха изправени пред съда.
На 9 април към 3.20 след полунощ на мушката на компанията попаднал бургаски тир, паркиран пред хотел на бул.“България“. Резервоарът му бил зареден догоре с гориво и само чакал шофьорът да се наспи и да продължи курса си. Тримата любители на нощните разходки си разпределили ролите, капакът на резервоара бил отворен с отвертка и това било отчетено от GPS системата на фирмата собственик на автомобила, но не последвала реакция, тъй като нямало устройство за моментално уведомяване. След преодоляването на капачката групичката отишла до центъра на града, за да натовари предварително нагласените празни туби и се върнала обратно до паркинга на Международното. С помощта на гумен маркуч източили 100 литра нафта, които оставили на склад в изоставена къща в Средна кула, а след това продали.
Три дена по-късно компанията решила да повтори сценария. Ударили обаче на камък, тъй като набелязаният тир се оказал със спящ в камиона шофьор, който осуетил плана им и подал сигнал в полицията. Така в района на бул.“Тутракан“ бандитите били засечени от униформените. Двама от тях признали на момента какво са искали да направят и дори завели полицаите в изоставената къща в Средна кула, където държали 11 празни пластмасови туби. Смятаният от прокуратурата за основен играч в схемата обаче имал друга версия. На първа инстанция съдът сметна, че е виновен за кражбата на нафта за 255 лева и го осъди на 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва.