Обичайна практика на автобусните шофьори е да профучават през спирките, без значение дали там има чакащи пътници, или не. Водачите гонят графици и по тази причина често пропускат някои спирки. За поредния такъв случай ни сигнализира наша читателка, която освен че нагло е била подмината, е получила и възмутително обяснение от кондукторката на линията. 
Елена Йорданова търпеливо чакала миналия понеделник привечер на спирка „Хаджигенова чешма“ автобуса, който тръгва в 18.20 ч от Просена, за да се прибере в Русе при болния си съпруг. По непонятни причини обаче жената била подмината нагло от шофьора, въпреки че му е махала с ръка да спре.
„В рейса имаше няколко пътници, водачът ме видя, но не спря. Ядосах се и си хванах веднага такси, за да настигна автобуса и да си потърся правата“, разказа жената.
Елена причакала автобуса на спирката на университета, за да поиска обяснение от шофьора. Той обаче бил безмълвен и само вдигнал рамене, а кондукторката й отвърнала, че автобусът е селски, а тя може да ползва линия 18. Елена останала възмутена от отговора на кондукторката, тъй като междуселската автобусна линия спира по всички градски спирки. Освен това линия номер 18 минава на спирка „Хаджигенова чешма“ в 17.20 часа.
Шефът на общинския отдел „Транспорт“ Искра Антонова каза, че веднага ще предаде сигнала към управителя на фирмата превозвач „Шанс 99“, като допълни, че до няколко месеца с реализирането на проекта за интегриран градски транспорт вече ще може да се проследява движението на автобусните линии.
„Спирането на спирката на Хаджигенова чешма е по желание, а не задължително. Щом има пътници обаче, нашите автобуси трябва да спират и да ги вземат“, каза управителят на „Шанс 99“ Виолета Илиева. Тя обясни, че ще провери кой е бил екипът във въпросния рейс и ще го накаже.