750 лева бяха събрани на благотворителен концерт, който организира ръководството на русенската детска градина „Ралица“. Деца и родители бяха решили да помогнат на 4-годишния Стоил, който посещава детската градина, но се нуждае от операция на зрението.
Момченцето е от многодетно семейство, което трудно би се справило с предизвикателството да намери нужната сума, обясни за „Утро“ директорката на градината Силвия Стоянова. Тя поясни, че самата операция, която ще бъде направена във Варна, се поема по здравна пътека, но лещите, които трябва да се поставят, за да може малкият Стоил отново да вижда добре, са доста скъпи - само те струват около 2000 лева. 
Много се радвам, че родителите на нашите деца откликнаха на идеята да направим този благотворителен концерт, каза Стоянова. Концертът започна със стихотворението „Доброта“, рецитирано от 4-годишния Стоил, а след това на сцената в пленарната зала на Общината пяха и танцуваха децата от всички групи и формации в детска градина „Ралица“. Накрая в благотворителната касичка бяха преброени 750 лева.