Футболистите на „Дунав“ ще изиграят днес от 17 часа последния си домакински мач от шампионата в Североизточната „В“ група. Съперник на русенци в двубоя на Градския стадион ще е отборът на „Септември“ /Тервел/, а главен съдия ще е реферът от Шумен Веселин Гацев. Негови помощници ще са Христо Деянов и Стоян Петков.
След този мач „Дунав“ ще закрие първенството с гостуване на „Суворово“ /27 май/ и ще се готви за участие във финала за купата на Аматьорската лига във Велико Търново /3 юни/.  
„Ще се опитаме да играем за публиката. Отборът отново ще е без контузения Михаил Милчев. Той ще пропусне и срещата в Суворово. Не съм сигурен дали ще е готов за финала на Аматьорската лига“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
„Утро“ са опита да разбере каква истина съдържа тиражираната в спортен сайт новина, че вратарят на „Монтана“ Ивайло Василев е на път да премине в русенския тим. Според наши източници въпросният Василев се опитва да си прави реклама на гърба на „Дунав“. Вероятно това момче иска да обърне внимание върху себе си, за да подпише по-лесно нов договор с „Монтана“.   
В другите мачове от кръга: днес - „Провадия“ - „Черноморец“ (Балчик), „Калиакра“ (Каварна) - „Светкавица“ (Търговище), утре - „Кубрат“ - „Две могили“, „Шумен 1929“ - „Белица“, „Доростол“ (Силистра) - „Ботев“ (Нови пазар), „Бенковски (Бяла) - „Суворово“, „Черноморец“ (Бяла) - „Тича“ (Долни Чифлик).