Церемония по официалното откриване на клона на Българо-американска кредитна банка в се проведе в четвъртък вечерта в присъствието на мажоритарния собственик Цветелина Бориславова. Присъстваха изпълнителните директори Васил Симов и Илиан Георгиев, множество партньори и клиенти на финансовата институция.
Събитието беше почетено от областния управител Стефко Бурджиев и председателя на общинския съвет проф. Васил Пенчев, които пожелаха успех на офиса на БАКБ от името на града. Поздравителен плакет от името на кмета Пламен Стоилов връчи шефът на дирекция „Финансово-стопански дейности“ в Община Русе Емилия Пенева, а тържествен водосвет отслужи отец Йордан.
Новият клон на една от най-динамично развиващите се банки в страната - Българо-американска кредитна банка, започна работа от лятото на миналата година, разполагайки се в уютен офис на ул. „Александровска“ 4. В него екипът на директора Росен Минчев отстоява реномето на БАКБ като иновативна и гъвкава банка, която винаги е в услуга на хората, живеещи и развиващи бизнеса си в Русе.
Банката се фокусира върху подпомагане на развитието на зелената икономика, чрез кредити и други банкови продукти, свързани с енергийна ефективност, опазване на околната среда, алтернативно земеделие, възобновяеми енергийни източници и устойчива градска среда. 
БАКБ предлага на клиентите си първата в България Виртуална банка BACB Plus! С нея всеки може да банкира изцяло онлайн, включително и да стане клиент, без да се налага да посещава физически банката. От началото на 2014 г. БАКБ пусна на пазара и първите и единствени в България карти VISA CodeSure, които освен като обикновени международни дебитни карти, работят и като токън за генериране на еднократни динамични пароли при плащания и банкиране в интернет през Виртуалната банка BACB Plus.