Бурна и емоционална едночасова дискусия предизвика на сесията вчера предложението за наименуване на Голямата зала в Доходно здание на проф. Младен Киселов. Първа повдигна дебата Мария Василева от „Синята коалиция+ВМРО“, която подчерта, че е сродница на Киселов и се чувства изключителни натъжена от обстоятелството, че предложението събра толкова много негативизъм от страна на театралите в Русе. Тя сподели, че всяко негово представяне е започвало с това, че е от Русе, и че той е изпитвал местен шовинизъм. Дълбоко е накърнена паметта на Младен Киселов и не считам, че той е недостоен залата да носи именно неговото име, каза още Василева, като обобщи, че в Русе традициите не се уважават. 
Владислав Атанасов от ГЕРБ я подкрепи, като в нейно успокоение заяви, че времето ще избистри разума и всички ще разберат интересни неща за Киселов и за хората, допринесли за града. 
Ако някой е дал повод за негативизъм, то това са хората от София, които са предложили как да се именува зала в Русе, посочи червеният Александър Неделчев, като подчерта, че приносът на Младен Киселов е безспорен. 
Неговата колежка Силвия Алексиева беше всъщност единствената от всички взели отношение по темата, която направи конкретно предложение - за отлагане на точката и възлагане на администрацията да проведе обществено обсъждане, която обаче не бе приета. Тя също каза, че не оспорва качествата на Младен Киселов, но подчерта, че в България няма традиция театралните зали да носят име. Според нея трябва да се вземе мнението на русенската общественост дали изобщо Голямата зала трябва да се преименува. Тя бе категорична, че щом има разногласия, трябва да се чуе обществеността. 
Дебат за името на залата ще направи конфликт, състезавайки известни имена. Това е недопустимо, коментира Атанасов. 
Директорът на русенския театър и общински съветник от ГЕРБ Орлин Дяков каза, че породилият се конфликт вреди на общата работа на трупата и разваля атмосферата в театъра. Театърът е общо 60 човека и е безкрайно неприятно, че кръщаването на залата е причина да се делим на съгласни и несъгласни, администрация и творческа група, коментира Дяков. 
Василева припомни, че две от залите в театъра са именовани, като поиска да знае кога, как и на какво основания те са получили наименование. 
Без да прави официално предложение, нейният колега Стефан Бучаков коментира, че тежестта на едно такова решение е еднаква с решенията за номинирането на почетни граждани. В тази връзка според него трябва да се създаде работна група за промени в наредбата за почетните граждани, където да се визират подобни случаи и да се избегнат спорове. 
Д-р Теодора Константинова заяви, че Младен Киселов винаги е бил посланик на Русе в целия си житейски път и че трябва да се уважава авторитетът на този човек. Като грешка отичам това, че е трябвало да се обърнем към театралите за диалог и може би нямаше да се стигне до тези конфузни ситуации, посочи тя. 
Емоцията си не скри и Мирослав Славчев от „Атака“. Прекалено насериозно се вземаме тук. Да кръстим зала и да направим някой почетен гражданин, са важни решения с еднаква тежест и за тях трябва да се правят обществени обсъждания. Толкова ли сме значими, че да решаваме това, попита той. 
Бедрос Пехливанян от ГЕРБ пък призна, че го е срам да говори по точката и допълни, че за пореден път по нашите географски ширини сме показали, че винаги може да се изкарат аргументи „против“.
Чувствате ли се като човек по-близо до Бог, че да вземате решения, без да питате русенската общественост, обърна се към него Иван Иванов от БСП и отново подчерта, че никой не е казал, че Младен Киселов няма своите заслуги.  
Финално взе отношение по темата и арх. Венцислав Илиев, който подкрепи Бучаков, че наредбата за почетните отличия трябва да бъде преработена и да се допълни текст за наименуването на залите. 
В крайна сметка след дългата дискусия, в която бе направено едно единствено предложение, решението бе гласувано с 36 „за“, 0 „против“ и 2 „въздържали се“.