Футболистите на „Дунав“ разгромиха с 5:0 „Димитровград“ в Габрово в полуфинален мач от турнира за купата на Аматьорската лига и се класираха за финала на 3 юни. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Веселин Великов.
- Веско, какъв е изводът от този мач?
- Първо, не искам да слушам повече от разни велики капацитети, че нашата „В“ група била най-слабата! Ето - играхме срещу третия отбор от „много силната“ Югоизточна „В“ дивизия и го разгромихме. Освен това изпуснахме още положения, ударихме и две греди. На всичко отгоре съперникът игра доста твърдо, да не кажа на моменти и грубо. Срещу Васев, Раденцов, а накрая и срещу Йордан Димитров бяха извършени брутални нарушения. На този фон ние изиграхме един от най-добрите си мачове през сезона. Момчетата бяха достатъчно мотивирани, потрудиха се с настроение, показаха много добър футбол.
- Кого ще отличиш?
- Всички! Без изключение. Диян Димов игра по принуда като централен защитник и се справи перфектно. Дано Мишо Милчев се излекува бързо, защото с него нашият отбор стои още по-солидно.  
- Каква е твоята прогноза за изхода от другия полуфинал между „Бдин“ /Видин/ и „Сливнишки герой“?
- Все ми се струва, че шансовете на „Сливнишки герой“ са по-големи. Освен това ръководството на „Бдин“ изгони наскоро шестима добри играчи. Без тях задачата на Видин става много трудна. Който и да ни се падне на финала, ще излезем на 3 юни с идеята да спечелим купата. Неведнъж съм казвал - „Дунав“ винаги ще играе за победа, независимо какъв отбор стои срещу нас. 
- Кои футболисти тежат с картони преди финала на 3 юни?
- Раденцов и Йордан Димитров. Георги Чакъров пък е с 8 жълти картона и също е на чертата.
- Вероятно ще ги спестиш за шампионатния мач утре срещу „Септември“ /Тервел/ в Русе?
- Едва ли. Нямаме право да подценяваме нито една среща.