„Решихме да участваме отново в евротурнирите, когато новата зала бъде готова. А тя ще е готова на 23 юли. За мене беше унизително в предишните години да посрещаме чуждите тимове в зала „Дунав“. Обиколих с отбора доста държави и видях каква база имат европейските ни съперници“, заяви на пресконференция вчера в „Пресклуб България“ депутът Свилен Иванов. До него бе старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.
Според Иванов една от целите пред тима е да спечели шеста държавна титла и по този начин да се изравни по трофеи с „Левски“, хегемон в България през 80-те години.
„Стабилността в „Дунав 8806“ се дължи на факта, че имаме 12 спонсора, които внасят определени средства. Вярно е, че през миналата година загубихме един от тях, и то много сериозен, но не се почувства трус. Тези фирми осигуряват 2/3 от бюджета ни. Общината също помага. Търсим генерален спонсор. Имаме най-голямата публика в България. Успяхме да я убедим, че като си купува билети, помага на клуба“, подчерта Иванов.     
„Дадохме си малко време за почивка. Сега правим проектобюджет и селекция. Иска ми се колкото може повече български момичета да играят в отбора ни. Целта ни е да запазим ядрото. Плановете ни включват участие в Купа Европа“, заяви Божков.
Според него успехите на женския отбор провокират в децата на Русе забележителен интерес към баскетбола.
„Двете тренировъчни зали са пълни. Този факт ме радва много“, допълни старши треньорът.