265 000 тона товари обработи „Пристанищен комплекс Русе“ от януари до края на април, което е със 7% ръст спрямо 2014 година.
Значително нарастване има в групата  генералните товари - 104%. Увеличението е от претоварени машини, техника и оборудване, опаковани торове. За четири месеца на настоящата година през терминал „Русе Изток“ са преминали контейнери и трейлери равняващи се на над 1900 ТЕУ. Опакованите и насипни торове нарастват с 124%, увеличение има и при зърнените храни и фуражи.
Наред с добрите натурални показатели от основната дейност се регистрират и 16% ръст на нетните приходи и 35% увеличение на счетоводната печалба.
Връщането на работници и служители от терминал „Русе Запад“ при нас след прекратяване на концесията му оказа негативно влияние върху резултатите за периода, защото по този начин персоналът нарасна с 20%, но нямаме право да ги върнем и ще трябва да се справим със ситуацията, каза за „Утро“ изпълнителният директор Петър Драгошинов. И обясни, че предизвикателство за ръководството и колектива на пристанището е при традиционно слабите месеци - май и юни, да се запазят положителните тенденции.