25-годишният Милен Й., който бе задържан на 14 май, след като се разхожда със събути гащи из центъра на Русе, е на крачка да получи обвинение в блудство. Около 13.30 часа той си показал половия орган и правил неприлични демонстрации пред две непълнолетни момичета.
Младежът от Две могили бе вкаран в ареста за постоянно на 15 май от Русенския районен съд, но обжалва мярката си за неотклонение пред Окръжния съд. Милен заяви пред съдиите, че се срамува от постъпката си и съжалява за това, което е направил. По тази причина адвокатът му помоли магистратите да изменят мярката му в домашен арест, а Милен обеща, че повече няма да прави така. Още повече, че страдал от диабет и в ареста хранителният му режим не се спазвал.
Прокуратурата подчерта, че дневното му меню е съобразено със заболяването му и диабетът не е пречка за престоя му под ключ. Нещо повече - обвинението заяви, че има данни Милен да е извършил блудствени действия и вероятно ще му бъдат повдигнати и нови обвинения. Този факт бе отчетен от съда, както и обстоятелството, че се е разхождал по мъжество близо до училище „Иван Вазов“. Затова магистратите окончателно оставиха в ареста Милен.