Трима лекари в Комплексния онкологичен център се оплакаха от получени заплахи да спрат съпротивата срещу обединяването на диспансера с болницата, каза вчера по време на поредния протест началникът на отделение „Лъчелечение“ в здравното заведение д-р Биляна Корабова. Думите й бяха потвърдени от председателя на КНСБ в КОЦ д-р Орлин Корабов и д-р Катерина Генова. Тримата са били на разговор с човек, когото не искат да назоват и който по думите им се заканил „сега стачкувате, но ще видите какво ще стане, като ви слеят с болницата“.
Според тях вероятно и хора от Областния център по психични болести са получили същата заплаха и затова вчера не са отишли на протеста пред сградата на КОЦ.
Това няма да ни уплаши и днес служители и пациенти от онкологичния център ще направим шествие до централния площад, където ще изразим на висок глас несъгласието си от сливането ни с болницата, каза д-р Корабова. Същото ще се повтори и в петък, но до Доходното здание, където е срещата с министър Москов. Тя обясни, че аргументът на д-р Петър Москов за комплексната грижа, която пациентите ще получат при сливане на двете здравни заведения, е несериозен, тъй като и сега болни, на които по време на лечение в КОЦ им се открият други заболявания, отиват за адекватна медицинска помощ в болницата, без някой да ги спира.
Не сме получавали заплахи да спрем с протестите. Просто днес /вчера-б.а./ решихме, че не трябва да протестираме преди срещата със здравния министър. Според изхода на разговорите с него в петък ще решим какво да правим занапред, каза за „Утро“ управителят на областния център за психично болни д-р Теменужка Матева.