Автомобил на Спешна помощ е закопчан със скоба от служител на общинското предприятие „Комунални дейности“ вчера около 10 часа пред сградата на пощата. Шофьорът Георги Георгиев оставил буса на паркинга, като обяснил на служителката, че това е кола на Центъра за спешна помощ, която трябвало да изпълни няколко служебни задачи. Като се върнал след 30 минути, предното ляво колело било блокирано със скоба.
Георгиев веднага уведомил ръководството на ЦСМП, което сигнализирало общинската управа за прецедента. Оттам пък се разпоредили колата да бъде освободена без санкция.
Вярно е, че колата има само синя лампа и никакви други обозначителни знаци, защото тя не ходи по адреси, но това не означава, че трябва да бъде закопчана със скоба, обясни директорът на ЦСМП д-р Пенка Бахчеванова. По думите й с микробуса се правят доставки на медикаменти, хигиенни материали, авточасти и се зареждат кислородни бутилки, което е било една от вчерашните задачи на екипа.
От ОП „Комунални дейности“ обясниха, че автомобилът не е бил обозначен с червен кръст или пропуски от Общината и това заблудило служителя, който поставил скобата.
По-късно общинският пресцентър уточни, че е извършена вътрешна проверка и по данни на служителя на „Комунални дейности“ в района не е извършена служебна дейност. От Община Русе са уведомили за случая здравния министър д-р Петър Москов и областния управител г-н Стефко Бурджиев с молба за изясняване на режима на въпросния необозначен автомобил и начина му на ползване в работно време.