Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 17.30 часа срещу „Димитровград“ в Габрово полуфинален мач за купата на Аматьорската лига. В групата на старши треньора Веселин Великов ще се завърне контузеният ляв бек Атанас Атанасов, но в Русе ще остане получилият контузия на двубоя със „Светкавица“ Михаил Милчев. Главен съдия на мача ще е елитният габровски рефер Георги Йорданов. 
„Отборът на съперника въобще не е за подценяване. В този тим играят футболисти, които познавам лично - Недялко Хубенов, Добриков, Митко Георгиев, Николай Киров, миналият през „Лудогорец“ Жеко Йорданов. Прегледах пълен запис с мача на димитровградчани с „Розова долина“. Имам какво да кажа на момчетата“, заяви Великов пред „Утро“.
„Димитровград“ е трети в класирането на Югоизточната „В“ група. Отборът е с 52 точки при голова разлика 47:22. Вторият в подреждането - „Гигант“ /Съединение/, е с 58. Водачът „Поморие“ вече се завърна практически в „Б“ дивизия, защото е далеч напред с 67 точки. 
В последния кръг димитровградчани победиха като гости тима на „Сливен“ с 2:1. И двата гола бяха дело на Юлиян Шекеров.
В таблицата на Югоизточната „В“ група шокира позицията на „Сливен“ - предпоследно място с 12 точки при голова разлика 22:86. Спираме се на този факт, защото вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков критикува с патос на лягане и ставане елитните български клубове, националния отбор и бившите му селекционери, а тимът от неговия град се влачи на дъното като жалък опашкар и няма никакви шансове да остане във „В“ група.