Полски микробус „Мерцедес“ с 5 пътници в него се е блъснал в спряло на пътя БМВ, а после се е забил в крайпътно дърво. Инцидентът е станал по време на поледицата в петък в десет и трийсет часа вечерта около разклона за Писанец. Водачът Е.Р., на 45 г., е получил охлузни рани по главата, четирима от пътниците са с рани по телата, а петият е със счупен нос.
Два екипа на Спешна помощ от Русе и Ветово са откарали пострадалите в болницата. След като са прегледани, под лекарско наблюдени в отделение „Уши, нос, гърло“ е оставен само пациентът със счупения нос, останалите са освободени.
С още две катастрофи и един блъснат пешеходeц ще се запомни ледената петъчна вечер. В шест без двайсет фолксваген е блъснал отзад хюндай по ул.“Плиска“. Шофьорката на втория автомобил е с контузия на врата. В 23.15 часа на кръстовището „Чипровци“-“Липник“ рено не е дало предимство на фолксваген и го блъснало с дясната страна. За късмет инцидентът се е разминал с лека рана на главата на водача на фолксвагена. В 18.50 часа пък 53-годишен шофьор на опел е отнел предимството на 30-годишен мъж на пешеходната пътека на светофара на бул.“Хр.Ботев“ с пресечката „В.Левски“ и го съборил на земята. Пешеходецът е получил рана на главата, но след преглед в болницата е освободен за домашно лечение.