Организаторите на тазгодишния кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта взеха любопитно решение за промяна на старт-финала. Така пилотите ще дадат начална газ нагоре след Симовата мелница. 
В това решение има здрава логика. В отминалите години стартът бе по права на бул. „България“. Тя обаче е много къса и след като пилотите наберат пределна скорост, почти веднага трябва да ударят спирачки, за да влязат в първия, много остър десен завой, който е известен с доста обърнали се по таван коли.
Любопитен момент по време на паузите между отделните серии ще е така нареченото ринг такси. „Такситата“ ще са суперколата SIN R1 RS на пилота Росен Даскалов и още два състезателни автомобила, в които всеки зрител ще може да седне до асовете и да завърти като пътник една обиколка на пистата. Турът няма да е с шеметна състезателна скорост, но няма и да е панорамна туристическа разходка. Идеята е феновете на автомобилния спорт да усетят колата и да съпреживеят адреналина в състезателен автомобил. Това удоволствие ще струва от 30 до 50 лева на обиколка. 
Празникът ще започне още днес. След квалификациите по „Бозвели“ ще бъде отворена арена за концерт на Валди Тотев и на групата „Old Guns“. Според предварителните разчети концертът трябва да започне около 18 часа.