Футболистите на „Дунав“ ще играят утре от 17 часа домакински мач срещу „Светкавица“. Както вече писа „Утро“, преди срещата отборът ще получи купата за шампион на Североизточната „В“ група. Двубоят ще бъде предаван пряко по „Канал 3“.
Дунавци ще са със завърналия се след наказание от един мач Мартин Димов, но ще действат в атака без централния си нападател и голмайстор на отбора Мирослав Будинов, който бе наказан с лишаване на права за една среща. Аут от мача е и контузеният още на срещата в Белица ляв бек Атанас Атанасов. 
При тези обстоятелства човек трудно може да сбърка титулярния състав: Цветомир Цанков, Николай Парнаров, Мартин Димов, Николай Колев, Михаил Милчев, Диян Димов, Андреас Васев, Георги Чакъров, Йордан Димитров, Ивайло Раденцов, Светослав Читаков. 
„Момчетата тренираха с настроение. Иска ми се да стане празник за феновете и отбора“, заяви пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
Той обясни, че дошлият през зимата бивш футболист на „Лудогорец“ Денис Цолев е освободен.
„Прецених, че няма да ни върши работа през следващия сезон. Пожелах му да се намери отбор, където ще се реализира по-добре“, каза Великов.  
Двубоят утре ще бъде ръководен от варненския съдия Михаил Михайлов. Негови асистенти ще са Димо Вълчев и Красимир Атанасов.
Междувременно стана ясно, че финалът за купата на Аматьорската футболна лига най-вероятно ще се проведе на 3 юни на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Както писа „Утро“, „Дунав“ ще играе на полуфинал /20 май/ в Габрово срещу „Димитровград“. Другият полуфинал е „Бдин“ /Видин/-“Сливнишки герой“ /Сливница/.