Телефонните измамници пак се развихриха след двумесечно затишие и изкараха 4400 лева от две добри и състрадателни възрастни жени.
В четвъртък около обед на домашния телефон на 81-годишна русенка се обадила жена, която припознала като своя приятелка, която работи в Гърция. „Гурбетчийката“ обяснила на бабата, че й праща по приятел колет с 25 000 евро, за да не ги носи през границата. За да го получи обаче, старицата трябвало да плати 3000 лева на доставчика за разноски на граничния пункт Кулата. По-късно през деня бабата се срещнала с куриера на Кооперативния пазар, който се представил за Иван Иванов, дала му 1000 лева и 1000 евро и взела колета. Като си отишла вкъщи, старицата отворила кутията, но вместо пачки в ръцете й се озовали няколко вафли „Престиж“.
Следобед пък 73-годишна жена от Две могили получила няколко обаждания на телефона от мъж, който се представил с името Ангелов - началник на КАТ. Непознатият обяснил, че дъщеря й е задържана, тъй като била блъснала възрастна жена с колата си и тя по-късно е починала. За освобождаването на арестуваната „катаджията“ поискал 3000 лева, но бабата казала, че има само 1400 и ги дала на непознат на автобусна спирка в центъра на Две могили. После старицата отишла в къщата на дъщеря си и разбрала, че е измамена.