Разследващ полицай, който вече се раздели с поста си, бе наказан на първа инстанция за това, че скалъпил оглед на местопроизшествие със смъртен случай.
Бившият служител на МВР получи 1 година условно с 3 години изпитателен срок от състав на Русенския районен съд, както и забрана да работи като разследващ полицай в срок от 2 години. Присъдата може да се обжалва.
Случаят с убитата на пътя 73-годишна клошарка на ул.“Чипровци“ е от 11 февруари 2013 година. За отговорник за причинената й по непредпазливост смърт пред съда се изправи 20-годишен младеж.
По време на съдебните заседания, когато се спореше негова ли е вината или не, бяха разпитани свидетели по делото. Тогава в съдебна зала лъсна фактът, че огледът на местопроизшествието не е направен законно. Причината - едно от поемните лица, които трябва да следят как протичат действията, е било вписано фиктивно без изобщо да е било на мястото на инцидента. Мъжът призна, че по това време е бил на работа и направил услуга на разследващия полицай. Причината - трудно се намирали поемни лица. Думите на фиктивното поемно лице бяха предадени на Районната прокуратура и станаха повод за образуване на дело срещу полицая. Впоследствие станало ясно, че и второто поемно лице не е участвало по време на огледа.
Заради удостоверените неверни обстоятелства разследващият се изправи пред съда с обвинение в документно престъпление. Предстои да стане ясно дали и горните инстанции ще го сметнат за виновен.