4-годишният Радослав Русев ще бъде най-запомнящата се звезда на утрешните демонстрации по време на държавното първенство по автомобилизъм на писта в Русе. Малчуганът от Сандрово ще яхне 50-кубиковия си КТМ не само като представител на най-младата вълна в русенския мотокрос, а като пилот, който има вече зад гърба си няколко състезания. Резултатът от тези стартове са призови класирания при децата и задължителната купа за най-млад участник. 
Невръстният смелчага е наследник на две популярни спортни фамилии от Сандрово. Дядо му по бащина линия Йордан Русев е възпитаник на Спортното училище и е един от добрите русенски борци. Другият дядо - Радослав Йорданов, пък дели навремето една класна стая със своя сват, а качествата му на тепиха го отвеждат в ЦСКА. Русев-старши и Йорданов са съекипници, а през 1977 година печелят рамо до рамо за Русе държавната отборна титла. До тях за тима се бори тогава сегашният президент на федерацията Валентин Йорданов.
Вместо внукът им обаче да тръгне по техните спортни стъпки, изненадващо избира мотоциклетния спорт. И го прави още на 3 години! 
Русев-старши внася мотоциклети от Италия. Малкият веднага се пали по машините. Почва да се катери по тях и да им се любува с нескрита възхита. Отначало всички мислят, че става дума за временен интерес - все пак детето е толкова малко! Пламъкът на малчугана обаче се разгаря с всеки ден и семейният съвет решава да му купят мотоциклет и да му направят начална подготовка.
Треньор става Русев-старши. Той дори отива твърде далеч в желанието си да помага на внучето. Понеже условията на трасето в Средна кула не са никак добри, подготвя с лични средства детски тренировъчен полигон до автоморгата срещу КАТ. Днес там могат да тренират и други деца със страст към мотокроса.
Първите стартове на Радослав Русев се истинска сензация. В случая не става дума за челно класиране на всяка цена, а за смело, талантливо и амбициозно дете. Близките му помнят например как на тренировката преди едно състезание пада цели 5 пъти. Веднага обаче става, сяда на мотора и отново дава газ. Безспорен бъдещ голям шампион от шампионското село Сандрово!
И когато го видите утре на пистата, поздравете с аплодисменти малкия голям мъж, дръзнал да побеждава отсега в толкова тежък спорт като мотокроса.