Психологът от САЩ Уолтър Мишел е уверен, че аспиринът и сладките неща са най-дброто стредство, за да се справи човек с преживяванията, предизвикани от провалена любов.

Специалистът освен това акцентира и на необходимостта по-малко да се мисли за неудачните отношения, а вниманието да се концентрира към бъдещето, пише Guardian.

„Колкото по-дълго размишлявате над сполетялата ви неудача, толкова по-дълго я преживявате и се ядосвате. За да се дистанцирате от проблемите е достатъчно да глътнете няколко таблетки аспирин и да изядете една паста или целувка”, съветва психологът.

Специалистът е известен със серията изследвания в Станфордския университет. Един от главните му експерименти е свързан със сладките неща. При едно от тези изследвания психолозите предлагали на деца от предучилищна възраст една пастичка незабавно, или две, ако са готови да изчакат 20 минути. Много деца били съгласни да изтраят 20 минути, за да получат по-голямо възнаграждение. Но на повечето от тях търпението им било кратко.

След 15 години екипът на Мишел събрал участниците в експеримента и оценил тяхното здраве и интелект. Оказало се, че тези американци, които в детството си по-често са заемали очаквателна позиция, били по-спортни, по целеустремени и теглото им било по малко, отколкото на тези, които са искали всичко и веднага.

Ето защо Мишел смята, че в случай на провал на отношенията човек трябва да се приготви към продължителен срок на емоционални преживявания и да не се бои от нови изпитания по този нелек път.