Абитуриентите от СОУ за европейски езици снощи бяха изпратени от училище със специална вълнуваща церемония. Във вечерта на последния си учебен ден момичетата и момчетата облякоха фланелките от благотворителната кампания на „Мото-Пфое“ с мотото „С тениска на бала“ и така под звуците на последния школски звънец се сбогуваха с преподавателите и училището. 
В благотворителната инициатива тази година се включват още две русенски училища. Днес тениските ще облекат в най-многолюдното СОУ „Васил Левски“, а в началото на следващата седмица това ще направят и зрелостниците на Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“.
Идеята #steniskanabala е благотворителна инициатива на „Мото-Пфое“ в помощ на абитуриенти сираци, за да продължат образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение. Тя се провежда за втори път, като провокира у младежите, завършващи училище, социална чувствителност, разбиране и стремеж към споделяне. И макар че русенските абитуриенти все пак отиват на бала с мечтаните си тоалети, в трите гимназии всеки зрелостник е отделил поне по 20 лева, за да подпомогне каузата.