Легендарната рок група „Назарет“ ще изнесе концерт в Русе на 13 септември. Това съобщи вчера министърът на туризма Николина Ангелкова, която разгледа изложението „Уикенд туризъм“. Кметът Пламен Стоилов не само потвърди горещата новина за почитателите на рока, но обясни, че култовите шотландци са поканени да участват в традиционния русенски Green Rock Fest, ще свирят в новата зала „Арена Русе“, договорът е подписан, а входът ще бъде безплатен. Вървим в тази посока, защото сме с амбициите да станем един от водещите туристически центрове в страната, добави Стоилов.
Тези амбиции бяха подкрепени и от министър Ангелкова, която посочи, че Русе се утвърждава като водещ туристически център по поречието на Дунав. Тя не скри, че е впечатлена от броя на участниците в изложението - 125 фирми и над 400 човека, което е абсолютен пик в историята на изложението. Ангелкова цитира статистически данни, които поставят Русе на похвални позиции в туризма - за миналата година градът е посетен от 83 000 туристи, 22 000 от които чужденци, приходите от нощувки за 2014-а са над 6 млн лева, а за първи път от 15 години насам обектите на Историческия музей са разгледани от повече от 70 хиляди души. Министърката отбеляза и 280-те туристически атракции на територията на Русенска област, които са сред причините Русе да бъде включен в маршрута „Столиците и градовете на българските царе и патриарси“. Тя припомни, че на Русе е отделено сериозно място в стратегията на министерството за развитие на трансгранични проекти и според нея бъдещето на града в тази посока е изключително перспективно. 
Организаторите на 11-ото изложение „Уикенд туризъм“ подариха на министър Николина Ангелкова една от уникалните статуетки - първия калъп от наградите, които ще бъдат раздадени на отличените в Осмия фестивал на туристическите анимации. Автор на визията, символизираща пътническо куфарче, е художникът Огнян Балканджиев. 
Кметът Пламен Стоилов показа на министърката обновената улица „Александровска“ и площад „Батенберг“, където уличните артисти от фестивала на атракциите забавляваха минувачите. В разходката участва и областният управител Стефко Бурджиев.