Вторият кръг от държавното първенсто по автомобилизъм на писта, чийто домакин е Русе, ще мине по съвсем нов регламент, научи „Утро“ от Росен Даскалов, основен организатор на състезанието чрез клуба си „Русе Кар Моторспорт“. Големият спортен празник, който събира средно 30 000 зрители, ще стане факт със съдействието на Българската федерация по автомобилизъм и Община Русе. 
Участниците в трите серии ще „бягат“ в два манша от по 20 минути. В предишните сезони надпреварата бе в брой обиколки. Сега решетката за втория тур ще бъде наредена според класирането в първия - челниците от него ще стартират последни, а опашкарите ще стартират от предни позиции.
Между всеки манш ще има демонстрации на майстори на дрифта, състезатели по мотокрос и картингисти. Даскалов пък ще покаже на публиката в една от паузите уникалната си състезателна кола SIN Cars, която направи вече успешен дебют в Европейските серии GT4. Заради ангажиментите си като организатор на кръга той няма да участва като пилот. 
Сред големите имена на Писта Русе ще са Румен Дунев /“Мицубиши Лансър Ево 9“/, Илия Царски /“Мицубиши Лансър Ево 9“/, Константин Маршавелов /“Мицубиши Лансър Ево 10“/. Тримата ще водят люта битка за първите места в серия „Макси“. На старт при най-силните машини ще застане и монтанският ученик на Царски - Светослав Манастирски. 
Фокусът на русенското участие ще бъде участието на младия Михаил Симеонов /“Ситроен С2“/. Роденият в Мартен талантлив пилот ще се състезава в серия „Спорт“. Тук ще участва още ветеранът Румен Коев-Джантата /“ВАЗ 2101“/. Опитният вече Цветомир Цанков /“Пежо 206 S1600/ ще е сред пилотите в серия „Туринг“. 
Свободните тренировки, които също събират доста публика, ще бъдат в събота, а официалният старт ще бъде даден в 10 часа в неделя. По-рано Писта Русе ще бъде открита от кмета Пламен Стоилов. 
„Призовавам зрителите да спазват всички предписания за безопасност. Нека да направим състезание по европейски образец“, апелира чрез „Утро“ Росен Даскалов.