"За мен е чест и съм благодарен да играя в една ера с Роджър. Нашето съперничество беляза кариерите ни", сподели Рафаел Надал, след като победи Федерер със 7-6(4), 6-3, 6-3 и се класира за финала на Аустрелиън Оупън.

Испанецът тотално надигра големия си съперник и заслужено стигна до чист успех. "Първият сет беше много труден и равностоен, пропуснах точки за пробив. Ключовият момент беше когато изостават с 0-30 в един гейм и обърнах. След първия сет започнах да играя по-агресивно, да взимам по-агресивно, опитах да целя линиите, да завършвам топката. Като цяло играта ми бе на добро ниво", каза Надал в интервюто след мача.

"За мен е чест и съм благодарен да играя в една ера с Роджър. Нашето съперничество беляза кариерите ни. Благодаря на всички, които ме подкрепят, да имам шанса отново да съм на финал ме прави невероятно щастлив", допълни носителят на 13 титли от Големия шлем.

"Имам много труден съперник за финала в лицето на Вавринка, който вчера игра много силно срещу Бердих. Трябва да играя на много високо ниво. Той има всички компоненти в играта си, много силен физически, с много добър сервис. Трябва да играя поне на нивото от днес", каза още Надал.