Легендарният Първи италийски легион от Нове по традиция огласи пространството пред Доходното здание вчера, когато римските воини заеха мястото си при откриването на 11-ото изложение „Уикенд туризъм“ и 8-ия Фестивал на туристическите забавления и атракции.
Тази година организаторите бяха заложили на скеч, доказващ древната мъдрост, че In vino veritas /Истината е във виното/. След това кметът Пламен Стоилов откри тридневното изложение, като подчерта, че както всеки път, и сега в този форум присъстват нови елементи. Минувачите по улица „Александровска“ ще се забавляват с изпълнения на улични артисти, а на всеки два часа специалният щанд на Клуба на професионалните готвачи ще показва специфични кулинарни шедьоври от местната кухня. 
Специален поздрав към участниците и към русенци поднесе директорката на дирекция в Министерството на туризма Мария Иванова, която съобщи, че във втория ден на изложението ще се включи и министър Николина Ангелкова. Тя ще разгледа щандовете на туроператорски фирми във фоайето на Доходното здание и ще присъства на кулинарна демонстрация, която е част от фестивала на атракциите.
В рамките на феста дузина шандове на майстори на стари занаяти и творци привличат погледите, а в градинката насреща деца пробваха древни бойни изкуства и умения под погледите на ръководителите на школи и сдружения.