На чия банкова сметка са получени 6 превода от фирмата на араби „Ел Хатиб“ на обща стойност 393 000 лева, попита прокуратурата по дело за укриване на ДДС покрай строежа на търговски комплекс „Родина“.              
По делото има данни, че такива парични нареждания са правени през юни и юли 2006 година, но не и кой ги е получил. Очаква се справката да стане готова след месец, за когато съдебният казус бе отложен.
 Подсъдими по делото са част от ръководния състав на „Даско интернешънъл“ - 50-годишният Атанас А. и племенникът му Георги Г., на 30 години, които вчера не се явиха в съдебна зала. И двамата твърдят, че са натопени от известния русенец Венцислав Ангелов-Чикагото, който според тях реално въртял дейностите около строителството на комплекса. Негов подпис и документално присъствие в казуса обаче така и не бяха открити, макар почти всички свидетели да твърдят, че Чикагото е бил сред шефовете на обекта. Това потвърди пред съда и приятелката на Ангелов Зорница, с която двамата живеят повече от 20 години.
„Двама сирийци или араби, които са приятели на Венци, бяха инвеститорите на комплекса. Атанас и Венци се занимаваха с организацията на изграждането му, като Венци наблюдаваше работната дейност. На хартия обаче никога не е имал допирна точка с „Даско“ и не е движил финансовата част“, обясни Зорница.
Последно Ангелов бе осъден от две инстанции на 6 години затвор за организиране на наркоканал, като до дни се очаква Върховният касационен съд да излезе с окончателна присъда.
Освен справката кой е получил солидната сума от арабския инвеститор, след месец се очаква да бъдат разпитани още петима души. Двама от свидетелите не могат да бъдат открити и бяха обявени за местно и общодържавно издирване, а други двама, между които единият от арабите, са с неясни адреси. Една от свидетелките, която е призована надлежно, но не сметна за нужно да се яви в съда, бе глобена с 500 лева.