Футболистите на „Дунав“ ще вдигнат шампионската купа на Североизточната „В“ група преди домакинския си мач срещу „Светкавица“, съобщи за „Утро“ председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Тогава първенците в дивизията ще получат трофея и ще бъдат поздравени за промоцията си в професионалния футбол от шефа на Зоналния съвет във Варна Георги Мирчев. 
На празника, който ще бъде предаван пряко от „Канал 3“, се очакват кметът на Русе Пламен Стоилов, негови заместници, депутати и представители на футболната администрация в морската столица. 
Внимание! Насроченият за тази събота двубой с гостите от Търговище ще бъде изместен за неделя от 17 часа. Промяната се налага заради обстоятелството, че Градският стадион ще бъде зает от участниците в държавно първенство по лека атлетика за ученици от 8 до 10 клас.
„Необходимите в такива случаи писма вече са изпратени. Ръководството на „Светкавица“ се съгласи на промяната“, обясни Димитров.
След мача с търговищкия отбор на 17 май дунавци ще се готвят вече за полуфиналния двубой от турнира за купата на Аматьорската лига.
Както първи писа „Утро“, мачът срещу „Димитровград“ ще се играе на неутрален терен в Габрово. Старши треньорът на русенския тим Веселин Великов брои завоюването на купата като втората най-важна задача през този сезон.