82-годишна жена е поредната жертва на телефонни измамници, които успели да я излъжат да даде всичките си спестявания за измислена операция на дъщеря й.
В неделя вечерта по телефона в дома й се обадил женски глас, който през сълзи обяснил, че е дъщеря й. Старицата, която малко не дочувала, веднага се хванала на въдицата и я попитала защо плаче. „Дъщерята“ занареждала, че си е счупила крака на четири места и трябва спешно да бъде опериран, за да не го отрежат. След това се чул глас на мъж, който пък се представил за хирург в ортопедията. Той поискал 4000 лева за операцията, които незабавно трябвало да се внесат в Здравната каса.
Уплашената старица имала само 2000 лева, но „лекарят“ заявил, че на първо време и те ще стигнат за поставяне на планки на костта на счупения крак и заръчал на бабата да опише банкнотите и да му ги предаде пред входа на блока й. Заръката била изпълнена, а пачката и описът предадени на мъж със среден ръст, слаб, висок 170-175 см, облечен със сако. Чак във вторник вечерта бабата се свързала с дъщеря си и разбрала, че е излъгана, а в сряда подала сигнал в Първо РПУ.