Блъскане на пешеходна пътека не само донесло счупвания на краката на строителен предприемач, но и данъчна проверка.
В края на ноември 2013 година бизнесменът тръгнал пеша към НАП, за да подаде документи във връзка с данъчна проверка на фирмата му. На пешеходна пътека на кръстовището на бул.“Съединение“ с ул.“Доростол“ обаче бил блъснат от „Мерцедес“ и се озовал в болнично легло.
Дясното му коляно пострадало най-тежко, а за възстановяването му се наложило неколкостепенна операция. За близо месец, който прекарал в болницата, не искал да вижда двегодишната си дъщеря, за да не травмира детето, а съдружникът му трябвало да поеме всички ангажименти и работа около фирмата. Не можел и да поддържа градината си в Божичен. Заради престоя му в болницата му била извършена проверка от НАП за съответствие между доходи и имущество, защото не могъл да представи в срок документите, които носел в деня на катастрофата. Затова блъснатият предприемач поиска да бъде обезщетен от застрахователя на виновния шофьор с 60 000 лева за причинените отрицателни емоции и неудобства, както и сумата от 2310 лева за поставения му имплант и 470 за проведеното балнеолечение.
Съдът сметна, че пострадалият бизнесмен трябва да бъде компенсиран за причинените не по негова вина травми и му присъди общо малко над 30 000 лева обезщетение. Решението може да се обжалва.