На площадката на бившия КТМ от девет години няма пречиствателна станция и това, че кметът Пламен Стоилов и областният управител Стефко Бурджиев са заели категорична позиция, че „Полисан“ няма да реализира инвестиционното си намерение, няма да спре неприятния мирис на сероводород, който се носи във въздуха, и мизериите, които се пускат в реката. Това коментира общинският съветник Галин Григоров от „Синята коалиция+ВМРО“ на вчерашната комисия по земеделие и екология, като бе категоричен, че членовете на комисията трябва да са запознати с темата. Не знам дали общината има лостове да накара частни фирми да изградят пречиствателна станция, но на площадката на КТМ се работи химическа промишленост, която винаги е рискова, посочи още той. Григоров допълни, че жителите на Мартен са готови на гражданско неподчинение. 
Антон Данаилов от БСП каза, че въпросът важи и за „Монтюпе“ и трябва да се разбере какви са проблемите. Защо ние трябва да вземаме отношение, а не РИОСВ, попита той. 
Зам.-кметът Наталия Кръстева каза, че в четвъртък ще се проведе среща на областния управител Стефко Бурджиев с представители на РИОСВ, на която ще бъде представена точна и ясна информация какви са замърсяванията в района на площадката на бившия КТМ. Тя подчерта, че комплексни разрешителни се издават от екоминистерството, респективно РИОСВ и допълни, че няма да се стигне до гражданско неподчинение, тъй като кметът и областният управител са застанали в подкрепа на жителите на Мартен. 
В крайна сметка съветниците решиха да изчакат резултатите от срещата в четвъртък и ако има неясноти, да поканят представител на РИОСВ, за да зададат конкретни въпроси.