Управата на ФК „Дунав“ и треньорският щаб на представителния отбор работят отсега по селекцията, която ще направи тима по-силен при есенното му участие в първенството на „Б“ група. Новината бе потвърдена от президента на клуба д-р Симеон Симеонов.
„Имаме набелязани хора. Става въпрос предимно за млади момчета с голям потенциал. Не е редно да споменавам имена. В крайна сметка старши треньорът Веселин Великов ще реши коя от трансферните ни цели има качества за игра в професионалния футбол. В същото време ще продължим политиката за постепенно налагане и на наши юноши“, каза д-р Симеонов.
Той потвърди, че пред клубната управа никога не е стоял въпросът с освобождаването на Великов.
„От нищото се появиха съмнения по тази тема. Като човек, играл футбол, спокойно мога да кажа, че Веско е отличен мотиватор и че авторитетът му сред футболистите е сериозен“, допълни Симеонов.
Той подчерта, че участието на отбора в „Б“ група означава повдигане на финансовата летва.
„Предизвикателството ще е доста сериозно. Разчитаме на подкрепа от всички, които искат русенският футбол да се радва на хубави дни. В крайна сметка „Дунав“ не е мой, на кмета или на хората от УС, а на целия град“, каза Симеонов.