Вечно младата Йорданка Христова и вихрените танцьори от ансамбъла на Нешка Робева бяха подаръкът за работниците и служителите от ръководството на „Дунарит“ АД по повод на 112-тата годишнина на военния завод. Най-известните хитове на естрадната прима, сред които „Ще продължавам да пея“, и най-новата танцова постановка „Разбъркай го, да се оправи“ на „Нешанъл арт“ изправиха на крака препълнената зала в „Канев Център“, където се проведе празничното тържество.  
Преди това изпълнителният директор на завода Кръстю Кръстев съобщи, че 80 000 000 лева са приходите на „Дунарит“ АД от продажби на военна продукция за миналата година, което е с 25% повече от 2013-а. За последните 10 години сумата е нараснала 10 пъти. През 2014 година персоналът е увеличен от 650 на 800 души, а брутният доход на един служител е нараснал с 19%, отчете още Кръстев.
Кметът Пламен Стоилов, който беше гост на тържеството, посочи, че в такава трудна ситуация, в каквато заводът изпадна след отнемане на лиценза му за внос и износ, може да се оправи само фирма като „Дунарит“ АД. За 10 години заводът стана уникално предприятие, каза Стоилов и благодари на работниците за положените усилия.