Състезателите на СКЛА „Дунав“ спечелиха два медала на международния турнир по лека атлетика „Младост“ в Русе.
Симона Симеонова завърши втора в сектора на скок на дължина с 5,46 метра. Това постижение бе неин личен рекорд. Личен резултат в същата дисциплина при юношите записа и Иван Стоянов, който се класира трети с 6,84 метра. И двамата медалисти са възпитаници на треньора Марин Дончев. Другите по-добри резултати на състезателите от „Дунав“ бяха шести места на Калоян Асенов /скок на височина/ и Божидар Димитров /скок на дължина/.
Като цяло турнирът мина под диктовката на турските лекоатлети, които записаха отлични резултати в някои дисциплини. 
Участие в „Младост“ взеха над 300 състезатели от 35 клуба в България и 45 гости от Румъния, Турция, Гърция, Молдова. 
Турнирът бе открит от спортния министър Красен Кралев, който на път към Градския стадион реши да види с очите си как върви изграждането на новата спортна зала. 
На откриването на турнира присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Иван Григоров, народните представители Пламен Нунев и Свилен Иванов, известните в близкото минало русенски атлети Анелия Нунева и Евгени Игнатов.
„Надявам се, че следващото издание на турнира ще бъде още по-авторитетно“, заяви Стоилов, който поздрави специално Анелия Нунева и Евгени Игнатов. 
Любопитна част от лекоатлетическия празник бяха демонстративните стартове на малчугани от русенски детски градини. Те участваха в щафетно бягане и като истински състезатели получиха медали и подаръци.