Музиканти, жонгльори, акробати и други атрактивни артисти ще превземат обновената улица „Александровска“ от 13 до 15 май - докато трае 11-ото издание на туристическо изложение Уикенд туризъм. Уличните артисти са новата категория във Фестивала на туристическите забавления и анимациите, съобщи Димитър Липовански. Той поясни, че към гостуващите две циркови минитрупи и трио „Бордуна“ ще се присъединят и русенци - музиканти, акробати и жонгльори. Артистите ще бъдат разположени на 4 точки - между Доходното и пощата, на площада с цигуларчето, на площад „Канети“ и в градината на пл.“Батенберг“, като ще забавляват минувачите между 12 и 14 и от 16 до 19 часа, обясни Липовански.
В атракциите, които съпътстват изложението, традиционно ще се включат групи за исторически възстановки, майстори на старинни занаяти, като специален акцент ще бъде друг нов елемент - участието на русенския Клуб на професионалните готвачи. На всеки два часа шеф готвачите ще приготвят ястия по оригинални русенски рецепти и ще запознават гостите с местните кулинарни традиции. 
С атрактивен спектакъл ще се открие на 13 май в 14 ч пред Доходното здание и изложението, което тази година събира 125 компании, сред тях над 20 се явяват за първи път, с повече от 400 участници. Това е абсолютен пик в историята на изложението, отчитат организаторите. 
Това е последното изложение, в което ограничаваме участниците поради липса на площ, каза кметът Пламен Стоилов. Той увери, че от догодина изложението Уикенд туризъм ще има вече международен характер, но не пожела да издаде повече подробности. Тях ще ви съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която пристига в Русе на 14 май, каза Стоилов, като все пак отбеляза, че Русе ще бъде един от центровете на международните изложения, и то на доста високо ниво.