Веселин Великов ще остане старши треньор на „Дунав“, за да изпълни ангажимента си по утвърждаване на отбора в професионалния футбол, заявиха от ръководството на русенския клуб във връзка с появилите се спекулации за евентуална раздяла с наставника.
Както писа „Утро“, публикация в „Тема Спорт“ го изпрати след края на сезона в „Пирин“ /Благоевград/. Бившият футболист на „Дунав“ и ЦСКА Анатолий Нанков пък бе на трибуните за мача с „Черноморец“ /Балчик/ и това бе изтълкувано от някои като знак, че го готвят за приемник на Великов.  
„Анатолий дойде в Русе в качеството си на мой личен гост и приятел“, заяви по този повод президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. 
„Договорът ми е за една година. Възнамерявам да го изпълня. Целта ни е спечелването на останалите 4 мача от първенството и купата на Аматьорската лига. Вече имаме устна договорка с ръководството на клуба за продължаване на ангажимента ми. Формалното подписване на нов контракт е въпрос на време“, каза Веселин Великов.
Ръководството на „Дунав“ изрази надежди, че наложеното на треньора от Зоналния съвет на БФС във Варна наказание от три мача ще бъде намалено. 
„На мача с „Черноморец“ /Балчик/ наставникът на гостите Георги Иванов пушеше цигари на скамейката, а неговите играчи не спряха да се заяждат и да ни провокират с обидни изрази и жестове. Затова очакваме с интерес и нетърпение решенията на дисциплинарната комисия на ЗС на БФС във Варна“, заявиха от управата на ФК „Дунав“. 
Днес русенските футболисти ще гостуват на „Ботев“ /Нови пазар/ за мач от 27-ия кръг в първенството на „В“ група. Двубоят ще започне в 17 часа и ще бъде ръководен от разградския съдия Павлин Пенчев. Негови помощници ще са Цанко Симеонов и Васил Тодоров.